
Bygger en bærekraftig fremtid med integrerte solceller
Hos Solskifer er bærekraft mer enn bare et ord – det er kjernen i vår virksomhet. Vi revolusjonerer byggebransjen ved å tilby bygningsintegrerte solceller (BIPV) som ikke bare produserer ren energi, men også har et betydelig positivt klima håndavtrykk.
Våre løsninger erstatter tradisjonelle bygningsmaterialer som takstein og fasadeplater med elegante solcellepaneler. Dette gir en dobbel miljøgevinst:
-
Produksjon av fornybar energi: Hver kvadratmeter med Solskifer genererer ren, fossilfri
elektrisitet direkte på bygget. Dette reduserer behovet for strøm fra fossile kilder og
bidrar dermed til å unngå betydelige klimagassutslipp. Dette er et direkte bidrag til et
positivt klima håndavtrykk.
-
Reduksjon av CO2-utslipp fra materialproduksjon: Ved å kombinere funksjonaliteten til bygningsmaterialer og solceller i ett produkt, unngår vi produksjonen og transporten av separate materialer. Dette reduserer det totale karbonfotavtrykket knyttet til byggeprosjektet og forsterker det positive klima håndavtrykket.
I tillegg til den direkte energiproduksjonen, bidrar Solskifer til bærekraft gjennom:
-
Lang levetid og redusert behov for utskiftning: Våre produkter er designet for å vare like lenge som et tradisjonelt tak eller fasade, noe som minimerer behovet for ressurser og energi til produksjon av nye materialer over tid.
-
Potensial for energilagring: Integrasjon med batteriløsninger muliggjør lokal lagring av overskuddsenergi, noe som øker selvforsyningsgraden og reduserer belastningen på strømnettet.
-
Estetisk integrasjon: Solskifer tilbyr en visuelt tiltalende måte å implementere solenergi på, noe som kan øke aksepten og utbredelsen av fornybar energi i bygningssektoren.
Ved å velge Solskifer investerer man ikke bare i et byggemateriale, men også i en bærekraftig fremtid. Våre bygningsintegrerte solceller gir et betydelig positivt klima håndavtrykk ved å produsere ren energi og redusere behovet for tradisjonelle, mer miljøbelastende byggematerialer. Vi er stolte av å bidra til en grønnere byggebransje og en mer bærekraftig planet.
Hva sier direktivet om solenergi på bygninger?
Medlemslandene skal etter bygningsenergidirektivet fra 2024 sikre installasjon av passende solenergiutstyr hvis dette er teknisk egnet og økonomisk og praktisk gjennomførbart. Hva det vil si at noe
er «teknisk egnet og økonomisk og praktisk gjennomførbart» er noe
medlemslandene selv må definere. Der hvor disse kriteriene er oppfylt skal
medlemslandene stille krav om installasjon av passende solenergi-installasjoner for:
-
Alle nye offentlige og private yrkesbygg med gulvareal større enn 250 kvm innen
31. desember 2026, dersom det er teknisk egnet og økonomisk og praktisk
gjennomførbart
-
Alle nye boliger innen 31. desember 2029, dersom det er teknisk egnet og økonomisk og praktisk gjennomførbart.
-
Alle parkeringshus med minst tre parkeringsplasser i nærheten av bygninger innen 31. desember 2029, dersom det er teknisk egnet og økonomisk og praktisk gjennomførbart.

